telefoon icoontje 0515 - 333432

kamstra blauw
header zand

Bekijk nu de verschillende zandsoorten!

stel een vraag

Uw zand koopt u bij Kamstra Steenhandel in Friesland

Kamstra Steenhandel in Friesland kan u verschillende soorten zand aanbieden:

Ophoogzand/straatzand

Ophoogzand is een soort zand wat gebruikt wordt voor ophoging of aanvulling van tuinen, opritten en andere oppervlakken. Aan de korrelgrootte en de vorm van het zand worden dan ook weinig eisen gesteld. Het gaat bij dit soort zand specifiek om het opvullen. Ophoogzand is de voordeligste soort zand, dit komt omdat het alleen is om oppervlakken op te vullen.

Straatzand is zand wat gebruikt wordt onder bestratingen. Maar wat maakt straatzand precies straatzand? Deze specifieke zandsoort is zeer geschikt doordat het goed af te rijen is, wat handig is voor het bestraten van bijvoorbeeld de tuin of oprit. Het afrijen is het uitvlakken van zand met een lange lat. Als ondergrond voor bestrating is straatzand ook handig vanwege haar stabiele en waterdoorlatende karakter.

Onder bestrating wordt een laag van ongeveer 15 cm aan straatzand gelegd. Omdat het zand aangestampt wordt, zakt de ondergrond in en wordt deze compact. Om deze reden wordt aangeraden altijd 10% meer straatzand aan te schaffen dan nodig is.

Geïnteresseerd in ophoogzand/straatzand van Kamstra Steenhandel? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

De soorten zand

Er bestaan verschillende soorten zand en grind:

Zwarte grond is de zandsoort die u vaak gebruikt als bodemmateriaal voor planten en bloemen. Zwarte grond bevat veel voedingsstoffen wat het erg vruchtbaar maakt. Geïnteresseerd in zwarte grond bestellen? Lees hier meer.

Grind bestaat uit kleine stukjes gebroken steen welke vaak uit rivieren gewonnen wordt. Bij het woord zand denkt u wellicht niet aan grind, maar waar straatzand bijvoorbeeld bestaat uit hele fijne korrels steen, is grind de grove variant. Grind wordt veel gebruikt als onderhoudsvriendelijke opvulling voor tuinen en opritten. Geïnteresseerd in grind? Lees hier meer.

Split is de geforceerde variant van grind. Het wordt via machines opgegraven en in kleinere stukken gebroken. Waar u bij grind kunt kiezen uit vormen die de natuur ons biedt, wordt bij split de vorm juist passend gemaakt naar wens. Geïnteresseerd in split? Bekijk hier de verschillende soorten.

 

Brekerszand

Brekerszand, ook wel inveegzand genoemd is een grof soort zand dat zorgt voor een stabiele straatlaag. Door de hoekige vorm van de steentjes creëer je stabiliteit. Door de grove structuur wordt water makkelijk doorgelaten. Brekerszand wordt vooral gebruikt voor het invegen van straatwerk met grove voegen. Het is daarnaast ook uitermate geschikt als onderlaag onder gebakken klinkers.

Zandhandel Friesland Kamstra Steenhandel

Metselzand

Metselzand kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, namelijk voor grondstof voor uw metselspecie, zandcement of betonmortel. Door metselzand legt u een goede basis voor muren en kleine funderingen.

Geïnteresseerd in metselzand van Kamstra Steenhandel? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Interesse in een van de zandsoorten van Kamstra?

Wilt u een afspraak maken of graag meer informatie ontvangen? Vul dan direct het afspraakformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

neem contact op

Volg ons op Facebook

Facebook Kamstra Steenhandel

 

Blijf op de hoogte van speciale aanbiedingen, nieuw assortiment, handige tips en nog veel meer door ons hierboven te liken op Facebook.

 

Vind ons

Contactinformatie

Monsamabuorren 1
8844 KT Hinnaard

Tel: 06-26665465
E-mail: info@kamstrasteenhandel.nl

Sitemap

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdagOp afspraak
ZondagGesloten

Bel of App voor een afspraak naar:
06-26665465