telefoon icoontje 0515 - 333432

kamstra blauw

Grind kopen Friesland

Grind: een populair en onderhoudsarm materiaal

Grind is een verzamelnaam voor klein stukjes gebroken steen en wordt vaak gewonnen uit rivieren. Het meeste grind is daardoor ook een natuurlijk product. Grind wordt vooral gebruikt als opvulling voor tuinen of opritten. Wilt u uw tuin een natuurlijke uitstraling geven? Maak dan gebruik van grindpaadjes, splitvakken, rotsen en natuursteen brokken. Er zijn vele soorten grind in verschillende kleuren en gradaties verkrijgbaar. Wij van Kamstra Steenhandel bieden u grind van 4-16 en 16-32 mm aan. Grind heeft vanuit de natuur haar vorm gekregen en wordt jarenlang door twee waterlopen en beekbeddingen gerold. De term 'gerold' komt voort uit het grind dat aan alle kanten is afgesleten.

Welk siergrind is geschikt voor mij?

Grind is er in verschillende soorten en maten en heeft verschillende doeleinden. Wanneer er wordt gekozen voor tuingrind zijn er een aantal dingen waar op gelet moet worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u geen grind koopt met scherpe randen en wat comfortabel loopt. Wanneer grind aangeschaft wordt om als opvulling voor een oprit te gebruiken moet er rekening gehouden worden met de drukvastigheid van het grind. De grind moet sterk genoeg zijn om auto's te kunnen dragen en moet tevens slijtvast zijn. Wij denken graag mee met u en adviseren u welke grind u het beste kunt gebruiken. 

Een kleine greep uit de verschillende soorten grind

navigeren door de afbeeldingen kan met de pijltjes toetsen
Grind 16-32 mm
Grind 16-32 mm

Grind 16-32 millimeter

 

 

 

 

  • Wilt u meer weten over dit product? Vul dan het onderstaande formulier in:

Kies de juiste ondergrond

Wanneer u de keuze op grind heeft laten vallen, is het kiezen van een juiste ondergrond essentieel. Wanneer er gekozen is voor tuingrind, is het wenselijk dat hier een bepaald zeil onder wordt gelegd zodat onkruid moeilijk door het grind naar boven kan groeien. Anti worteldoeken plaatsen is hiervoor de beste oplossing. Het tweede voordeel van een worteldoel is dat het grind makkelijk verplaatst kan worden omdat dit niet in contact komt met de grond. Ook bij verplaatsing of verwijdering van grind kan dit makkelijk gedaan worden door de anti worteldoeken.

Het gebruik van grindplaten is ook een optie maar niet altijd nodig. Het kan wel een toegevoegde waarde zijn wanneer de grond zwaar wordt belast, bijvoorbeeld door een auto. Deze grindplaten zorgen ervoor dat het grind moeilijker te verplaatsen is en dus voor meer grip zorgt. Daarnaast zorgen grindplaten ervoor dat het gewicht van een auto gelijkmatiger over de grond verdeeld wordt zodat de kans op verzakkingen aanzienlijk minder wordt.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over ons grindassortiment, of bent u nieuwsgierig over wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons op 06-26665465 of neem contact met ons via ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Volg ons op Facebook

Facebook Kamstra Steenhandel

 

Blijf op de hoogte van speciale aanbiedingen, nieuw assortiment, handige tips en nog veel meer door ons hierboven te liken op Facebook.

 

Vind ons

Contactinformatie

Monsamabuorren 1
8844 KT Hinnaard

Tel: 06-26665465
E-mail: info@kamstrasteenhandel.nl

Sitemap

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdagOp afspraak
ZondagGesloten

Bel of App voor een afspraak naar:
06-26665465