telefoon icoontje 0515 - 333432

kamstra blauw

Bekijk nu de verschillende zandsoorten!

stel een vraag

Uw zand koopt u bij Kamstra Steenhandel in Friesland

Kamstra Steenhandel in Friesland kan u verschillende soorten zand aanbieden:

Ophoogzand/straatzand

Ophoogzand is een soort zand wat gebruikt wordt voor ophoging of aanvulling van tuinen, opritten en andere oppervlakken. Aan de korrelgrootte en de vorm van het zand worden dan ook weinig eisen gesteld. Het gaat bij dit soort zand specifiek om het opvullen. Ophoogzand is de voordeligste soort zand, dit komt omdat het alleen is om oppervlakken op te vullen.

Geïnteresseerd in ophoogzand van Kamstra Steenhandel? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

De soorten zand

Er bestaan verschillende soorten zand en grint. Bij ons vindt u het volgende:

Brekerszand

Brekerszand, ook wel inveegzand genoemd is een grof soort zand dat zorgt voor een stabiele straatlaag. Door de hoekige vorm van de steentjes creëer je stabiliteit. Door de grove structuur wordt water makkelijk doorgelaten. Brekerszand wordt vooral gebruikt voor het invegen van straatwerk met grove voegen. Het is daarnaast ook uitermate geschikt als onderlaag onder gebakken klinkers.

Zandhandel Friesland Kamstra Steenhandel

Metselzand

Metselzand kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, namelijk voor grondstof voor uw metselspecie, zandcement of betonmortel. Door metselzand legt u een goede basis voor muren en kleine funderingen.

Geïnteresseerd in metselzand van Kamstra Steenhandel? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Betonzand

Betonzand ook wel vloerenzand genoemd, is een grove zandsoort. In verband met de verwerkbaarheid worden er specifieke eisen gesteld aan de korrelopbouw en de vorm van het zand. Het is belangrijk dat het zand schelpvrij is en dat er geen andere materialen in het zand zitten. Betonzand wordt gebruikt voor de productie van beton, het zand wordt samen met betongrond en cement bereid tot betonmortel. Tevens is betongrond geschikt voor het maken van cementdekvloeren door de toevoeging van cement.

Interesse in een van de zandsoorten van Kamstra?

Wilt u een afspraak maken of graag meer informatie ontvangen? Vul dan direct het afspraakformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

neem contact op

Volg ons op Facebook

Facebook Kamstra Steenhandel

 

Blijf op de hoogte van speciale aanbiedingen, nieuw assortiment, handige tips en nog veel meer door ons hierboven te liken op Facebook.

 

Vind ons

Contactinformatie

Monsamabuorren 1
8844 KT Hinnaard

Tel: 06-26665465
E-mail: info@kamstrasteenhandel.nl

Sitemap

Openingstijden:

Maandag t/m DonderdagOp afspraak
VrijdagOp afspraak
ZaterdagOp afspraak
ZondagGesloten